سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

Blog Article

عرض بال: فاصله افقی مرکز بال‌های بالایی یا بال‌های پایینی

نصب پروفیل‌های فولادی به منظور افزایش استحکام سازه و پایداری سقف.

بتن ریزی آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی می باشد. بتن مورد نیاز برای یک متر مربع سقف عرشه فولادی به صورت تقریبی ۰٫۱۱ متر مکعب می باشد که ۱۱% از هزینه کل تهیه و اجرای سقف عرشه فولادی را شامل می شود.

گلمیخهای مورد استفاده در ورقهای ذوزنقه ای آزمایش باید با مصالحی باشد که بیانگر شرایط اجرایی باشند.

به طور کلی سقف‌های عرشه فولادی برای استفاده در سازه به دلیل مزایای زیادی که دارند، به کاهش هزینه‌ها کمک زیادی می‌کنند. اما قیمت آنها به طور مستقیم با قیمت روز ورق فولادی و گالوانیزه محاسبه می‌شود. عواملی نیز وجود دارد که روی قیمت اینگونه سقف‌ها موثر است. مثلا خصوصیات فیزیکی نظیر ضخامت ورق گالوانیزه روی قیمت آن موثر خواهد بود.

بنابراین برای اطلاع از مشخصات فنی مناسب با هر سازه ای باید به آیین نامه‌ها و دفترچه‌های راهنما مراجعه کرد. 

علاوه‌براین، عرشه سقف فلزی ساختمان را از فشار باد حفظ می‌کند. همچنین سقف را در مقابل فشار برف، زلزله و آتش‌سوزی مقاوم می‌کند. به‌همین‌دلیل قیمت عرشه فولادی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای سازه‌ها بسیار مهم است.

این نوع سقف را معمولا روی تیر آهن سوار کرده که باعث ایجاد یک سکوی مقاوم می‌شود و می‌توان بدین وسیله، به راحتی مواد مختلفی نظیر بتن، عایق‌ها و عضوهای ضد آب را در سقف به کار برد.

استفاده از میلگرد به صورت کلاف به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. شبکه به کار رفته میلگرد حرارتی با چشمه های ۲۰*۲۰ – ۲۵*۲۵ – ۳۰*۳۰ بسته به فواصل دهانه ها و میزان بارزنده و کاربری ساختمان تعیین می گردد.

این فاصله در تیرهای فرعی نیز با توجه به نوع شبکه میلگردی، ارتفاع ورق و عمق تیر بر اساس فرمول زیر محاسبه می شود.

از گل میخ برای اتصال عرشه‌های فولادی که بر روی تیرها قرار گرفته‌اند استفاده می‌شود.

باید توجه داشت اسلامپ بتن می بابیست بین ۸ تا ۱۰ باشد – برای دقت عمل می توان از یک شاخص مدرج که انتهای آن به صفحه بشقاب شکلی به قطر حدودا ۲۵ سانتی متر متصل ست استفاده نمود. بدین شکل که یک نفر همزمان با تسطیح بتن این شاخص را روی بتن قرارداده و به کمک نور لیرز ترازیاب و یا دوربین میزان بالا و پایین بودن کار را کنترل و تصحیح نماید و پس از پایان عملیات بتن ریزی به وسیله پودر سخت کننده بتن و به کمک ماله پروانه ای و یا هلکوپتری اقدام به ماله زنی و کف سازی نماید.

نکته: ضخامت هسته ورق، مبنا محاسبات در طراحی سقف عرشه فولادی است. به عبارت دیگر، ضخامت پوشش گالوانیزه (لایه روی) به عنوان بخشی از ضخامت سقف در نظر گرفته نمی‌شود.

سقف‌های عرشه فولادی به طور کلی سقف عرشه فولادی به صورت معمولی، کامپوزیت و قالبی وجود دارند. این نوع سقف‌ها بر اساس ویژگی‌های مختلفی مورد دسته بندی قرار می‌گیرند.

Report this page